Vijf tips voor de woonkeuken van je dromen

Het is een regelrechte hit op de woonblogs, in de magazines en in woonprogramma’s. Zet maar een willekeurige aflevering van Kopen Zonder Kijken aan of hij komt vroeg of laat ter sprake: de woonkeuken. Idealiter onder een glazen dak, omdat je hiermee energie bespaart en veel zonlicht binnenhaalt. Met een smaakvolle inrichting completeer je deze idyllische ruimte, waar iedereen samenkomt.

Zitplaatsen aan het kookeiland
Het kookeiland staat gericht op de ruimte, dus je snijdt niet langer de uitjes met je rug naar je gesprekspartners. Je babbelt gewoon door tijdens het kokkerellen en andere gezinsleden of visite schuiven gezellig aan, nieuwsgierig naar wat voor lekkers je aan het bereiden bent. Doe inspiratie op bij meubelmaker Eleonora, dat al een kwart eeuw met liefde voor het vak én de klant voor de meest smaakvolle ontwerpen zorgt. Bijvoorbeeld voor de barstoelen of – krukken die je aan het kookeiland plaatst.

Kast met kookboeken
Van datzelfde Eleonora kies je een stijlvolle boekenkast, waarin je je kookboeken uitstalt. Zo’n blikvanger geeft een huiselijke en persoonlijke twist aan je woonkeuken. Daarnaast oogt het sierlijk, al die kleurrijke kaften en namen van soms legendarische chefs. De kast vol recepten en ideeën zorgt ervoor dat je in verloren uurtjes vaker de keuken induikt. Ideaal als je een drukke baan hebt, want dan hoef je ‘s avonds na een werkdag alleen maar op te warmen wat je op de zondag ervoor klaargemaakt hebt.

Spelletjes en tv? In de woonkeuken ermee
Zoek op woonwebsite Loft24.nl naar ‘boekenkast Remi mangohout’: in deze kast kun je naast boeken ook spelletjes kwijt die aanzetten tot meer gezelligheid. En de tv? Je ziet het wel eens in Amerikaanse series of in Zuid-Europese vakantiehuizen: de tv hangt ‘gewoon’ in de keuken. Het begrip woonkeuken is uit die contreien overgewaaid en aangezien het hele gezin hier toch zo graag vertoeft, verhuist het scherm mee.

Eettafel
Sommige woonkeuken-bezitters hangen de tv boven de eettafel die plaats biedt aan zo veel mogelijk eters. Ook hierin voorziet het label Eleonora met diverse modellen. Wat is er gezelliger dan met z’n allen op regenachtige middagen een spelletje doen of film bekijken met de hapjes binnen handbereik? Niemand die dit tafereel onderbreekt met de woorden ‘aan tafel!’, want daar zit iedereen al.

Tafellamp voor meer sfeer
Op diezelfde eettafel wordt de sfeervolle ambiance versterkt door een tafellamp zoals het model Saturn: een subtiel en vintage kunstwerkje dat niet in de weg staat. Verder wil je vooral niet te veel vaste accessoires op je multifunctionele eettafel hebben staan omdat hier zoals gezegd veel leven in de brouwerij is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk