Vijf mannen van ‘liquidatiebende’ langer vast

Vijf van de zeven mannen die afgelopen dinsdag werden aangehouden in Nieuwegein, Utrecht, Vianen en Tiel blijven voorlopig vastzitten. Ze zijn aangehouden op verdenking van deelname aan een criminele organisatie die zich onder meer met liquidaties bezighoudt, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De vijf worden in eerste instantie twee weken langer vastgehouden. Ook zitten ze in beperking, wat betekent dat ze geen contact met de buitenwereld mogen hebben.

Over de andere twee mannen die ook werden opgepakt, wil een woordvoerster van het OM helemaal niets zeggen. Volgens De Telegraaf was het een actie tegen de zogenoemde mocro-maffia, maar dat willen de politie en het OM niet bevestigen.

De krant meldt dat in de regio waarin de politie de invallen heeft gedaan veel familie woont van Redouan Taghi uit Vianen. Taghi staat op de nationale opsporingslijst, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een reeks liquidaties in het criminele circuit in Nederland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren