Video Update: Politie valt woningen binnen bij mogelijke Mocro-maffialeden

Arrestatieteams van de politie zijn sinds vanmorgen 06.00 uur bezig met een grote actie in Nieuwegein. Agenten zijn meerdere huizen binnengevallen en hebben zeven mannen aangehouden. De politie heeft gedurende de actie het gebied afgezet. Ook woningen in Utrecht, Vianen, Tiel en een loods in het naburige Tull en ’t Waal zijn binnengevallen.

Het gaat om een actie van de landelijke eenheid van de politie. Op het Nijpelsplantsoen in de binnenstad van Nieuwegein stonden zwaarbewapende agenten bij de flat de Kruisdistel. Ook reden er blauwe busjes rond. Bewoners van de flat mogen het gebouw gewoon in en uit. Ook een helikopter hing boven de flat.

Politiewoordvoerder Thomas Aling laat onze redactie weten: ‘De zwaarbewapende mannen die staan in en rondom de flat aan het Nijpelsplantsoen staan daar om de rechercheurs te beschermen. Dat is voor de veiligheid want dit is niet zomaar een onderzoek.’

Over reden voor de invallen is nog geen officiële mededeling gedaan. De politie wil vooralsnog alleen kwijt dat het om een lopend onderzoek gaat. Bij de actie in Nieuwegein zijn ruim twintig agenten betrokken. De doorzoekingen zullen waarschijnlijk nog de gehele ochtend in beslag nemen. De politieteams zoeken naar vuurwapens, drugs, witgewassen spullen en hopen aanwijzingen te vinden voor de verblijfplaatsen van Taghi en Razzouki.

Een bewoonster van de flat werd vroeg wakker van de actie. “Ik zag lichten schijnen op het gras en allemaal politiewagens rijden, maar ik heb geen idee wat er aan de hand is.” Toch is ze niet verrast door de actie. “Er gebeurt hier de laatste tijd wel meer. Een paar weken geleden is de politie ook bij de flat aan de overkant binnengevallen.”

Een politie woordvoerder laat onze redactie weten dat het niet om terreurverdachten gaat. Omstanders laten ons weten dat het zou kunnen gaan om zogeheten Mocro-maffia. De vrouw van de voortvluchtige Ridouan Taghi (40) zou in de flat wonen in Nieuwegein. Redouan Taghi staat op de nationale opsporingslijst van politie en OM.  Hij zou betrokken zijn geweest bij een reeks liquidaties in het criminele circuit in Nederland. Hij zou vanochtend niet zijn aangetroffen. Er staat een beloning op zijn hoofd van 25.000 euro.

Een van de mannen wordt in de boeien afgevoerd

Afgelopen
De huiszoekingen van vanochtend in Nieuwegein, Utrecht, Tiel en Vianen waren rond 12.00 uur  afgelopen. ‘Over de resultaten hiervan zal nu nog niet worden gecommuniceerd’ aldus de Landelijke Eenheid van Politie. De zeven mannen in de leeftijd van 25 tot 46 jaar zijn door het arrestatieteam aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren