Vijf interieurideeën met spiegels

Spiegels geven een ruimtelijk effect, doen dienst als decoratief element en zorgen voor meer licht in elk vertrek. Zo creëert u met een ronde spiegel (of meer exemplaren) een leuke, speelse wand. Er zijn wellicht meer plekken in uw huis die wel een oppepper kunnen gebruiken.

Zelf een ouderwetse kaptafel maken
Knutselaars weten wel raad met een ronde spiegel, zoals bijvoorbeeld het vervaardigen van een ouderwetse kaptafel. We kennen deze meubelstukken als vaste prik in romantische films uit vervlogen tijden, waarin menig actrice haar haren zat te borstelen aan de kaptafel. Nu zijn dit soort items weer in de mode. Naast de houten servieskast in de landelijke keuken is een kaptafel een ware eyecatcher in een slaapkamer. Overigens koopt u bij de Glaswebwinkel ook spiegels in andere vormen om uw ideeënpalet uit te breiden.

Ruimtelijk en speels effect boven de bank
Zoals gezegd geven spiegels een ruimtelijk effect en vergroten ze de lichtinval – wetten der natuur in de wereld van de binnenhuisarchitecten. Met een aantal ronde spiegels aan de wand tegenover het raam, met daaronder de bank, creëert u bovendien een wonderlijk en speels element in de woonkamer, met een zekere jaren ’70-twist. In dat decennium speelden ronde vormen een grote rol in onze huishoudens. Door de ronde spiegel niet in de bad-, maar in de woonkamer terug te laten keren, geeft u dit vertrek op een eigentijdse manier een vintage uitstraling. Andere smaken laten ruimte voor rechthoekige spiegels.

Spiegelwand in de hal
De hal is vaak een donker gedeelte van het huis, maar u maakt optimaal gebruik van het invallende licht door een van de wanden gedeeltelijk of volledig op te vullen met een spiegel. Dit is bovendien handig om voor een avondje uit nog eens te checken of uw feestelijke outfit wel de juiste is. Al is een passpiegel ook een veelgebruikte optie.

Spiegels in de tuin
Niet alleen in ons huis, ook buiten hangen we steeds vaker spiegels op. Aan de schutting, de schuur of aan de gevel. Niet zozeer voor het optisch vergrotende effect, maar wel om die speelsheid weer te gebruiken. Het weerkaatsen van de zon, de dauwdruppels in de morgen, de spiegeling van het groen in uw tuin, het oog trekt er als vanzelfsprekend naartoe.

Kapotte spiegel? Maak een mozaïek met de scherven
Een gebroken spiegel in elk formaat vervangt u met een simpel bezoekje aan de website van de al genoemde Glaswebwinkel, maar creatieve mensen gebruiken de scherven (en die van tegels en servies) gewoon voor een nieuw project: een mozaïek, of zelfs het ‘bekleden’ van een grote vaas. Doe hier wel een beetje voorzichtig mee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk