Vierkante meter-tuin voor de Beatrixschool

Op donderdag 17 september j.l. hebben de kinderen van de Koningin Beatrixschool in Wijkersloot samen met de hoveniers van Hoveniersbedrijf Jaap van Reeuwijk de laatste hand gelegd aan de nieuwe vierkante meter-watertuin op het schoolplein. Alle groepen hebben een stukje van de tuin helpen aanleggen.

De Koningin Beatrixschool was één van de 24 Nederlandse basisscholen die een vierkante-meter tuin cadeau hebben gekregen. Deze tuintjes met planten als Allium, Sedum, Origanum en Vederdistel zijn aangelegd in het kader van de Groei & Bloei Nationale Tuinweek, die in juni is gehouden. Doel is om actief tuinieren met bloemen en planten, ook bij jonge kinderen, in Nederland te bevorderen. ‘Dit doel sluit mooi aan bij de brede ontwikkeling van kinderen die de school nastreeft’ aldus de school. Het tuintje is na de zomervakantie aangelegd, zodat de kinderen de tuintjes ook zelf kunnen onderhouden.

De vierkante-metertuintjes voor scholen bevorderen de biodiversiteit en worden aangeboden door tuinvereniging Groei & Bloei, de hoveniersvereniging VHG, Vivara en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) , dat ook lesmateriaal verzorgt rondom de flora en fauna van de schooltuin.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk