Vierkante meter tuin op Beatrixschool

Bij de Koningin Beatrixschool, locatie Zuilenstein, aan de Lohengrinhof hebben kinderen van groep 7 en 8 samen met hoveniers van Jaap Reeuwijk uit Lexmond een nieuw  vierkante meter-tuintje aangelegd  op het schoolplein.

Groen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat kinderen na het spelen op een groen schoolplein beter de lesstof op kunnen nemen en hen ondersteunt in de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Groen nodigt ook uit om te ontdekken hoe de natuur in elkaar zit.

De Koningin Beatrixschool is één van de tien Nederlandse basisscholen die een vierkante-meter tuintje cadeau hebben gekregen. In het tuintje staan planten met de namen Veldbies, Zwenkgras, Struisriet, Pijpenstrootjes en enkele kruiden.

De vierkante meter-tuintjes voor scholen worden aangeboden door tuinvereniging Groei & Bloei, de Branchevereniging VHG en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid(IVN), dat ook lesmateriaal verzorgt rondom de flora en fauna van de schooltuin.

tuintjebeatrixschool

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk