Vier jongerenlintjes uitgereikt tijdens Nieuwjaarsfeest Nieuwegein

Op maandagavond 9 januari heeft burgemeester Frans Backhuijs vier jongerenlintjes uitgereikt tijdens het Nieuwjaarsfeest in Stadstheater De Kom. Het jongerenlintje DeDoorslag werd dit jaar uitgereikt aan Hanane Chrit, Hannah Herrlitz, Sam Pijper en David Burg.

V.l.n.r. Hanane Chrit, Hannah Herrlitz, burgemeester Frans Backhuijs, Sam Pijper en David Burg

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Het gaat om jongeren die zich vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor Nieuwegein. Dit jaar ging er een lintje naar:

  • Hanane Chrit (16) voor haar inzet bij Stichting Balans voor de Leercorner en het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten voor jongeren.
  • Hannah Herrlitz (12) voor de organisatie van het benefietconcert voor Oekraïense vluchtelingen en haar inzet als muzikaal vrijwilliger bij kerkelijk centrum De Rank.
  • Sam Pijper (19) voor zijn inzet in het wijknetwerk Fokkesteeg en zijn sociale betrokkenheid bij de buurt en zijn familie.
  • David Burg (15) voor zijn inzet bij de bibliotheek voor de Media Makerspace.

De Doorslag
Het is het tiende jaar dat er jongerenlintjes worden uitgereikt. Het lintje heet De Doorslag, niet alleen omdat dit de naam is van een kanaal in Nieuwegein, maar vooral omdat deze jongeren van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap.

Aanvragen jongerenlintje
Ken je een jongere (tot 21 jaar) die zich op bijzondere wijze heeft ingespannen voor Nieuwegein? Meld hem of haar dan nu aan. Kijk voor meer informatie op: www.nieuwegein.nl/jongerenlintje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk