Kamerkoor brengt opera Dido & Aeneas

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni presenteert het Nieuwegeins Kamerkoor de opera Dido & Aeneas in De Nieuwe Kom. Het is een van de eerste uitvoeringen in de kleine zaal van dit spiksplinternieuwe gebouw. Het is vrij ongewoon voor een kamerkoor om een opera uit te voeren. Maar de kameropera Dido & Aeneas van Henry Purcell is geschikt is voor een relatief kleine bezetting. Toch is het voor een klein gezelschap als het NKK een grote productie, want het blijft dit keer niet alleen bij zingen. De opera wordt geënsceneerd uitgevoerd en dat betekent dat er een regisseur aan te pas komt, een orkest, een choreograaf, een dansgroep en maar liefst zeven solisten. Kortom, een hele organisatie voor een klein koortje, maar het gaat lukken en het belooft een mooie uitvoering te worden.

Het verhaal van de opera gaat over Dido, stichteres en koningin van Carthago, en de Trojaanse prins Aeneas die moest vluchten uit zijn verwoeste stad en voor de kust van Carthago schipbreuk leed en aanspoelde. Dido wordt verliefd op Aeneas, die haar het hof maakt. Dan gaat een tovenares met haar heksen samenspannen en een jachtpartij van Dido en haar gasten in de mooie natuur ruw verstoren met een zwaar onweer. ……………… In een dramatische scene sterft Dido.

Een extra bijzonder aspect aan deze uitvoering is, dat voor de vertolking van de solistische rollen speciaal gezocht is naar jonge, talentvolle conservatoriumstudenten. En met de vertolking van de hoofdrol van Dido door Nieuwegeins talent en ex-leerling van De Kom, Jikke van der Velde wordt het een echt Nieuwegeins gebeuren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk