Videograaf van pen.nl in korte film over de Amsterdamsestraatweg

Lang heeft Michael Simonse uit Nieuwegein uitgekeken naar de première van de film waarin hij meespeelt, afgelopen zondag was het zover. In Het Huis Utrecht vond de premiere plaats van de korte film ‘Hoe het zou kunnen zijn.’ Een film over een man die na 25 jaar terugkeert naar zijn geboortegrond: de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. In de film is samengewerkt met de bewoners en ondernemers in de langste winkelstraat van Nederland.

De film vertelt het verhaal van een man die na jaren van afwezigheid terugkeert naar de plek van zijn jeugd, maar niet terugvindt waar hij al die tijd naar heeft verlangt. Toch gebeurt er iets dat zijn ogen opent en hem doet besluiten zich op een heel wonderlijke manier over te geven aan de Straatweg. De filmopnames duren tot de zomer. ‘Hoe het zou kunnen zijn’ gaat in het najaar in première.

Om de Straatweg zo realistisch mogelijk in beeld te brengen verbleef beeldend kunstenaar Mathijs Bosman een jaar lang op de Amsterdamsestraatweg en was hij regelmatig te vinden om kennis te maken met bewoners, winkeliers en locaties. Afgelopen zomer vonden de opnames plaats. Bosman: ‘De Straatweg heeft veel verschillende eigenschappen. Je kunt focussen op de ruige problematische stukken van de straat die leegstand en overlast veroorzaken. Maar ik zie vooral een levendige straat, met prachtige panden en interessante mensen.’

Michael Simonse: ‘Ik vond het super om mee te doen met de film. Zelf heb ik eerder al mee mogen spelen als figurant in andere films. Deze keer kreeg ik een klein rolletje als gemeentemedewerker. De première vond ik wel spannend want zat in de zaal met alle andere spelers zoals hoofdrolspeler Evert van der Meulen die de rol als Willem speelt in de film, de man die terugkeert naar de Amsterdamsestraatweg.’ Evert van der Meulen werd landelijke bekend door zijn rol als Jasper Groenhuysen in de dramaserie Rozengeur & Wodka Lime. Ook speelde hij o.a. in Goede tijden, slechte tijden.

De film is te zien in diverse cultuurhuizen. De eerst volgende vertoning is in Het Huis Utrecht aan de Boorstraat 107 in Utrecht op 30 oktober aanstaande.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren