Videoclub Nieuwegein houdt Filmfestival over Nieuwegein

Ter ere van het 40-jarig bestaan houdt Videoclub Nieuwegein (voorheen de Geinfilmers) een Filmfestival. Deze zal worden gehouden op zaterdag 30 november aanstaande in het dorpshuis op Fort Vreeswijk. Alle inwoners uit Nieuwegein mogen hun film aanleveren. Aanmelden van films kan tot uiterlijk tot 1 oktober 2019.

Uit de films die worden ontvangen, maakt de organisatie een programma van ongeveer drie blokken van één uur. Tussendoor is er een korte pauze. Omdat de tijd beperkt is zal er een keuze worden gemaakt in de films die zij laten zien. Ook is het mogelijk dat een lange film wordt ingekort. Maar, Iedere film die wordt aangemeld zal worden vertoond. Het Filmfestival begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Durft u het aan met uw opnames? Leeftijd en format (VHS, super 8, mini DV, HD) zijn niet belangrijk. Uw opnames worden overgezet en vormen met de inbreng van anderen een filmprogramma. Enige voorwaarde is: Het moet te maken hebben met Nieuwegein. ‘Het is niet ondenkbaar dat er een mooi filmisch document ontstaat over Nieuwegein’ aldus de organisatie.

Vroeger was filmen voor welgestelden en echte hobbyisten weggelegd, inmiddels is filmen gemeengoed geworden. Alle soorten camera’s werden en worden gebruikt: Van Handycam en fotocamera’s met videofunctie tot mobiele telefoons. Het kan niet anders of vele inwoners van Nieuwegein hebben in het verleden of heel recent opnames gemaakt van de meest uiteenlopende gebeurtenissen, activiteiten, optredens, festivals, feestdagen, evenementen of mooie sfeerbeelden van hun stad. In dat geval wordt u uitgedaagd door de 40-jarige filmclub Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren