Video: ‘Het DNA van de Nieuwegeiner boven water!’

Afgelopen zondag vond een bijzondere middag plaats in DE KOM. Spinvis oftewel Erik de Jong en  tevens inwoner van Nieuwegein, ging op zoek naar het DNA van Nieuwegein. Onze redactie was nieuwsgierig en was die middag aanwezig om er een klein videovelsagje van te maken.

Afgesneden van de beschaving. Ingeklemd tussen de A2, A12 en de A27. Opgezadeld met architectuur waar men van moet houden. Meewarig aangekeken door de rest van Nederland. En heel de dag omringd door andere Nieuwegeiners. Nieuwegeiners? Wat zijn dat eigenlijk? Is dat een bepaald soort mensen Wat eten die wezens? Bestaan ze eigenlijk wel?

“Er is helemaal niks met met Nieuwegein. Maar dit is hoe mensen over Nieuwegein denken. Amsterdammers kunnen niet geloven dat mensen überhaupt in Nieuwegein wonen, laat staan dat je daar muziek maakt,” zegt Erik de Jong.

“Nieuwegein heeft op een of andere manier de naam gekregen dat het afschuwelijk en lelijk is,” vervolgt hij. “Nou is het niet heel erg mooi, dat is waar. Maar de mensen die er wonen, zijn toch gelukkig.”

Voor Spinvis is zijn stad allesbehalve slaperig. “Wat heel leuk is in Nieuwegein, is dat er heel veel vrijwilligerswerk is. Het is net als elke stad, het is er heel levendig,” besluit hij.

In de voorstelling ‘Herfst en Nieuwegein’ nodigde Spinvis diverse gasten uit van divers pluimage. Zoals de Nieuwegeinse rapper Freez, geboren en getogen in Nieuwegein en met een warm hart voor zijn geboortegrond. Pieter Hoexum sprak met Spinvis over de filosofie van het rijtjeshuis.

De 90 jarige oud-wethouder Arie van Heiningen ging terug naar het ontstaan van Nieuwegein. Tussendoor speelde Spinvis met zijn band een aantal van zijn prachtige liedjes en waren er bijdragen van diverse artiesten met een Nieuwegeinse binding. Jos van Vogelpoel maakte bovenstaande impressie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk