Video: Dorpskerk Jutphaas vernieuwd

Midden in het voormalige dorp Jutphaas staat de bijna tweehonderd jaar oude Dorpskerk. Het interieur van deze karakteristieke kerk en het ernaast gelegen verenigingsgebouw is in de afgelopen maanden geheel vernieuwd en aangepast aan de behoeften van deze tijd. In het weekend van 11 en 12 februari is de vernieuwde kerk weer in gebruik genomen. Onze redactie nam alvast een kijkje in de gerenoveerde kerk aan de Nedereindseweg en maakte bovenstaande reportage.

Tot eind 2015 gebruikte de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord (PGNN) twee kerkgebouwen: naast de Dorpskerk ook het kerkgebouw De Bron aan de Buizerdlaan. Omdat besloten werd alleen nog gebruik te maken van de Dorpskerk, was renovatie noodzakelijk.

De huidige Dorpskerk is in gebruik sinds 1820. Daarvoor gebruikte de Hervormde geloofsgemeenschap een kerkgebouw aan het Kerkveld, verderop aan de Nedereindseweg. Toen dat gebouw niet meer voldeed werd gekozen voor de huidige plaats vlakbij het Merwedekanaal. Dat was namelijk meer in het centrum van Jutphaas en de Nedereindsweg was ter plekke inmiddels bestraat.

Dominee Inge Hoek in gesprek met Frans Evers. Video door Jos van Vogelpoel.

De oudste en de jongste gemeentelid verrichten de openingshandeling van de gerenoveerde Dorpskerk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk