Video dollemansrit door Vreeswijk

Met de politie op z’n hielen heeft een 43-jarige automobilist onder invloed van drugs voor een extreem gevaarlijke situatie gezorgd. In psychotische toestand scheurde hij afgelopen juni door Nieuwegein, Vreeswijk en Utrecht.

Het Openbaar Ministerie heeft 7 maanden celstraf tegen de man geëist, een tbs-behandeling en een rij-ontzetting van 5 jaar. Justitie beschuldigde hem van poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling, vernieling en drugsgebruik.

De 43-jarige inwoner van Rhenen verkeerde in psychotische toestand toen hij aan het begin van de zomer extreem gevaarlijke capriolen uithaalde. De man reed in tegengestelde richting, dwars door een rood licht en negeerde het stopteken van de politie. En dus zette de politie een grote achtervolging in. Het leverde een levensgevaarlijke situatie op. De politie noemt het ‘een wonder’ dat daarbij geen gewonden zijn gevallen.

De man werd uiteindelijk tegengehouden vlak voordat hij de A27 in tegengestelde richting op wilde rijden. Maar ook bij zijn aanhouding verzette de man zich nog hevig. De rechtbank doet binnenkort uitspraak. Klik op het videocameraatje hieronder om de volledige dollemansrit door Vreeswijk te zien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk