Video: Cityplaza laat zien dat groener zijn, helemaal niet zo moeilijk is!

Winkelcentrum Cityplaza heeft haar groene make-over op een ludieke wijze bekend gemaakt, namelijk door flowerboys & girls naar concurrerende winkelcentra te sturen. Hier gaven zij bloemen weg aan het winkelende publiek en werden zij uitgenodigd om naar de groene make-over van Cityplaza te komen kijken. Concurrerende winkelcentra, waaronder in Houten en Utrecht Leidsche Rijn, hebben helemaal geen ruimte voor leuke groene tuinen. Dus heeft Cityplaza hier ook een handje bij geholpen! Hier werden de ‘Cityplaza winkelkarretjes’ naartoe gestuurd. Deze karretjes stonden vol met mooie groene mini tuinen die de boel wat hebben opgevrolijkt. Met deze actie hoopt Cityplaza meer publiek naar het vergroende winkelcentrum te trekken.

De vergroening doet Cityplaza niet alleen, dit hebben ze gerealiseerd in een grootse samenwerking met De Grote Tuinverbouwing. Hét bekende tv-programma, dat elke zaterdag wordt uitgezonden op SBS6. Samen hebben ze aan het project: ‘De groene verbouwing van Cityplaza’ gewerkt. Tijdens ‘De Smaak van City’ is het complete team bestaande uit tuinexpert Ivo Putman, klimaat tuinman Lodewijk Hoekstra, interieurstyliste Suzanne van der Hoeven en bbq-kok Jeremy Vermolen aanwezig om de vergroening van de binnenstad in stijl af te sluiten.

De vergroening is nog mee te maken! De laatste opnames vinden plaats tijdens de Smaak van City op 1 & 2 juni aanstaande waar het complete team van De Grote Tuinverbouwing aanwezig is. Het programma van ‘De Smaak van City’ bestaat uit: De groenshow met Ivo Putman, BBQ tips & tricks van tv kok Jeremy, dansgroepen, muziek en eetkraampjes. De tv-opnames vormen een uitzending die compleet in het teken staat van ‘De groene verbouwing van Cityplaza’ in Nieuwegein. Deze aflevering wordt uitgezonden op zaterdag 8 juni om 17.00 uur (SBS6) en de herhaling is te zien op zondagochtend 9 juni om 09.45 uur (SBS6).

Onze videograaf Bart van Rooijen en reporter Frans Evers trokken vandaag naar Cityplaza om alvast een kijkje te nemen en spraken met Arjanne de Vries van Wereldhave en Ivo Putman van de Grote Tuinverbouwing van SBS6. De ‘stills’ in bovenstaande video en de onderstaande foto’s zijn gemaakt door onze stagiaire Peterson Tijhuis van de Hogeschool in Utrecht.

5 thoughts on “Video: Cityplaza laat zien dat groener zijn, helemaal niet zo moeilijk is!

 1. M v Vliet

  Hebben ze niet gekeken naar de de ingangen van City Plaza zo groen zijn ze niet lijkt meer op krotten wijk stations gebied bijvoorbeeld

 2. SC

  Ik ben bang dat NIeuwegein zal laten zien, dat het best wel moeilijk is om zonder grote perken groen(er) te zijn. Plantenbakken neerpoten is in eerste instantie een kwestie van geld. Daarna is het zaak dagelijks water te geven en zo te zien moeten winkeliers dat doen op basis van vrijwilligheid. Heel jammer dat dat laatste zo moeilijk blijkt te zijn.

  De groene perken roepen ook vraagtekens op. Er is een raar project geweest om bij wijze van besparing het meeste plantsoen te vervangen door gras. Dat zou onderhoudsvriendelijk zijn. In mum van tijd floreerde het onkruid. Er kwam toch weer wat struikgewas. Daarna volgde het merkwaardige proces van opnieuw planten uitrukken en wat anders neerzetten. ‘t Bleek nog gekker te kunnen: beplanting uitrukken en heel lang wachten voor er wat anders komt. Dus lang leve het Nieuwegeinse onkruid.

 3. R.G.M corporaal

  jammer, ik zag vanmiddag mensen uitrusten op de kleine/smalle muurtjes van de plantenbakken.
  De mensen waren wellicht uitgerust na enige tijd, de plantjes waren geknakt ……

 4. John

  Zo moeilijk is het niet om nieuwegein groen te maken.
  Op de parkeerplaatsen in onze wijk staat het groen al bijna 40cm hoog.
  Weghalen kost de gemeente natuurlijk geld.

  1. SC

   Hier groeien ingewaaide leuk bloeiende bodembedekkers langs de randen. Die worden door de gemeente weggehaald, zodat het onkruid dan weer lekker groot kan worden. Vooral niet nadenken over wat je doet.

   Dat Cityplaza nog in bloei staat, is waarschijnlijk te danken aan de grote regenbuien die we net achter de rug hebben. Die merkwaardige arena is er wel van opgeknapt. Maar wat kunnen mensen een varkens zijn zeg, er lag veel eetrommel terwijl de prullebak er dichtlij is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren