Katern

Video: Bijna 14.000 euro voor ‘School’s Cool’

Op vrijdagavond 11 maart j.l. werd in het NBC in Nieuwegein een benefiet bijeenkomst georganiseerd onder de titel ‘De burgemeester kookt.’ Dit evenement kent een lange historie. Al in de tijd van burgemeester Jan Laan werd dit met regelmaat georganiseerd. Burgemeester Frans Backhuijs kookte zelf in de open keuken van het NBC en werd bijgestaan door wethouder Peter Snoeren en Ariane Kop directeur theater De Kom.

De opbrengst van deze avond, in combinatie met een veiling van bijzondere meegebracht voorwerpen, gaat dit jaar naar de stichting ‘School’s Cool’ in Nieuwegein. Een activiteit waar thuismentoren (alle vrijwilligers) helpen te voorkomen dat kinderen tussen wal en het schip vallen na de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Op het einde van de avond kreeg de stichting te horen dat maar liefst 14.000,- euro is opgehaald.

‘Het was een zeer geslaagde avond’ aldus organisator Arnold van Anraad. De muziek werd verzorgd door leerlingen van De Kom muziekschool. Aanwezig waren 33 Nieuwegeinse bedrijven. De gasten kregen na afloop van de avond een bos bloemen van de nieuwe eigenaren vaan Baars Bloemsierkunst.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel was ter plekke en maakte bovenstaand videoverslag van de avond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren