Video: Aftrap Streetleague Nieuwegein

Woensdagmiddag 13 juli j.l. vond de eerste editie van de Streetleague Nieuwegein plaats. Onze videograaf Benno Mulder was ter plekke voor een video-impressie. De aftrap was in de de wijk Wijkersloot en duurt nog tot en met vrijdag 15 juli aanstaande.

De Streetleague is een initiatief van SportID en Movactor en bestaat uit een 3-daagse sportieve competitie voor kinderen tussen de 6-15 jaar. Het doel van de league is om kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met diverse sport- en bewegingsactiviteiten in de omgeving. Dit alles onder het motto: ‘Sport komt de wijk in deze zomer!’

Diverse sportaanbieders boden een sportief programma aan in de wijk. Vrijdag 15 juli wordt de Streetleague in Wijkersloot afgesloten met een spetterende finale en een gezellige buurt-picknick.

In Fokkesteeg trapt de Streetleague af op 20 juli aanstaande om nabij de voetbalkooi aan de Dintherseschans, naast de Openbare Daltonschool Uniq en basisschool De Schouw. De spannende finale van de Streetleague Fokkesteeg vindt plaats op vrijdag 22 juli met als afsluiting een gezellige buurt-picknick.

‘Goed om te zien dat sportaanbieders uit Nieuwegein hun maatschappelijke betrokkenheid tonen en kinderen, die veelal niet op vakantie gaan, willen vermaken’, aldus Joost Ghijssen, projectleider Sportieve School (SportID). Nynke Joustra, jongerenwerker van MOvactor sluit daar nog bij aan: ‘Dat de Streetleague georganiseerd wordt in de wijk waar de kinderen wonen en vriendjes hebben, is prettig. Hierdoor kan echt iedereen mee doen! Dat maakt het extra leuk!’

Klik op het videocameraatje hieronder voor de video die onze videograaf Benno Mulder heeft gemaakt van de eerste dag van de Streetleague.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk