Raad stemt in met hypermodern OV-knooppunt in de binnenstad van Nieuwegein

In het centrum van Nieuwegein komt een hypermodern knooppunt voor het openbaar vervoer. Een ruime meerderheid in de gemeenteraad stemde gisteravond voor het plan. Dit heeft de gemeenteraad van Nieuwegein donderdag 1 november jl. besloten.

Het tramspoor en de perrons schuiven ongeveer 100 meter op in zuidwestelijke richting. De tramhalte komt zo dichtbij de winkels te liggen en de nieuwe woningen die daar worden gebouwd. Het nieuwe busstation komt aan de overzijde van de tramlijn, ter hoogte van de huidige parkeerplaats.

Het gaat om een megaproject van zo’n 15 miljoen euro. De kosten worden gedeeld door de gemeente Nieuwegein en de provincie Utrecht. Voor het vernieuwen van de trambaan bij de halte Nieuwegein-Centrum had de provincie eerder al 4,3 miljoen euro gereserveerd. Het is de bedoeling dat de vernieuwde tramhalte uiterlijk in 2020 af is en het busstation in 2023.

GroenLinks: ‘Opkomen voor duurzaamheid, groen en menselijk contact’
GroenLinks heeft tijdens de raadsvergadering vurig gepleit voor een actieve stellingname van de verantwoordelijke wethouder voor een groene, en daarmee duurzame, trambaan én voor een ‘menselijke maat op straat’. Uiteindelijk heeft de wethouder die toezeggingen gedaan, zodat juist nu die heldere en belangrijke boodschap kan uitgaan naar de provincie en de concessiehouder. 
‘Voor Nieuwegein is zoveel mogelijk groen belangrijk voor de leefbaarheid en het prettig en gezond wonen. Zoveel mogelijk groen is ook nodig voor het kunnen laten wegvloeien van water na heftige regenval’ aldus Monique de Beer van GroenLinks.

Menselijk contact
De Beer: ‘Persoonlijk contact en daadwerkelijke hulp bij vragen of problemen is voor een prettige samenleving belangrijk. Dus de menselijke maat op straat. Daar waar veel gedigitaliseerd wordt en mensen steeds meer aangewezen worden op bijvoorbeeld digitale borden, pleit GroenLinks voor het -zeker rond spitstijden- bemensen van een informatiepunt bij het nieuwe tram- en busstation.’

One thought on “Raad stemt in met hypermodern OV-knooppunt in de binnenstad van Nieuwegein

  1. Rob Geldman

    Leuk schetsplaatje hoor, maar is er ook een plattegrond van de werkelijke nieuwe situatie beschikbaar??

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren