Verwijdering Boogbrug Vianen gestaakt

Het uitvaren van de stalen Boogbrug tussen Nieuwegein en Vianen gaat vandaag niet door. Een van de lierkabels waarmee het ponton is vastgezet is onder water beschadigd geraakt. De lierkabels zijn kritisch om het ponton in positie te houden. Hierdoor is het niet veilig om de operatie uitvaren Boogbrug Vianen door te laten gaan. De live beelden kunnen nog steeds hier bekeken worden.

Het ponton gaat vanavond weer terug naar de voorhaven en de stremming wordt opgeheven. Wanneer de Boogbrug nu wordt uitgevaren is nog onbekend. Hoe de beschadiging precies is ontstaan is niet bekend.

Omgevingsmanager Sascha Oskam ‘Vanwege de veiligheid kan de operatie nu helaas echt niet doorgaan. Dat is uiteraard heel jammer voor alle mensen die momenteel staan te kijken. Maar de boogbrug wordt vanavond niet uitgevaren. Veiligheid gaat boven alles.’

Onze videograaf Bart van Rooijen voer vandaag mee op een van de boten van Rijkswaterstaat en maakte deze bovenstaande opname. Dit wordt natuurlijk vervolgd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren