Kijk hier live hoe de Lekbrug wordt weggehaald

Eindelijk is het zover: vandaag wordt de Lekbrug dan écht weggehaald. Een icoon voor de regio is straks niet meer. Maar voor dat gebeurt: kijk hier de hele dag live mee hoe de loodzware brug omhoog wordt getild uiteindelijk weg zal varen. Een monsterklus, als je het Rijkswaterstaat vraagt, want de boogbrug weegt maar liefst 5000 ton. Oftewel: het gewicht van zo’n 27 vliegtuigen in één.

Zo’n gigantische brug vervoeren vraagt om een strak schema. En dan moet zowel het weer als de waterstand ook nog eens meezitten. Omdat de weersverwachting vandaag zeer goed is en de waterstand van de Lek het toelaat, besliste Rijkswaterstaat afgelopen vrijdag dat de Lekbrug vandaag weggehaald kon worden.

Livestream Operatie Lekbrug
De hele dag kunnen geïnteresseerden meekijken met een livestream hierboven van Rijkswaterstaat. Wat je dan kunt zien? Operatie Lekbrug begint ‘s ochtends – tegelijk met de start van de livestream – al voorzichtig met het plaatsen van een enorm ponton. Daar zal de Boogbrug op worden geladen. Zie hieronder het schema van de hele operatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk