Versobering activiteiten 75-jaar Vrijheid in Nieuwegein als gevolg van de Coronacrisis

In vervolg op de landelijke richtlijnen en de nieuwe leidraad van het Nationaal Comité heeft het Comité 4 en 5 mei Nieuwegein in afstemming met burgemeester Frans Backhuijs besloten de activiteiten voor 75 jaar Vrijheid aanzienlijk te versoberen. Nu bekend is dat de huidige beperkende maatregelen tot 1 juni zijn verlengd, kan het comité geen bijeenkomsten meer organiseren waar meerdere mensen aanwezig zijn. ‘Zelfs wanneer de beperkende maatregelen vervroegd worden opgeheven, hebben wij niet de mogelijkheid om de voorbereiding van ons uitgebreide programma op tijd klaar te krijgen’ aldus het Comité 4 en 5 mei Nieuwegein in een verklaring.

Concreet betekent dit dat alle activiteiten worden geannuleerd waarbij de expositie van het Kunstproject van scholieren wordt uitgesteld naar dit najaar. ‘We richten ons nu op alternatieven voor de herdenking op 4 mei en de viering op 5 mei, omdat deze juist in deze tijd een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de maatschappelijke verbinding.’ Mocht u met de organisatie mee willen denken over alternatieven, stuur dan een e-mail naar: info@4en5meinieuwegein.nl.

De geplande Indië-herdenking op 15 augustus gaat vooralsnog gewoon door.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren