Verse log

“Je log loopt achter.”

“Weet ik, maar uhhh….druk, druk, druk!”

“Maar loggen kost toch geen tijd, effe vlug een vlotte mening.”

“Ho, ho. Opgepast, voor je het weet tikken ze je op de vingers, of ben je zuur. Neen, ik ben echt druk.”

“Waarmee dan allemaal. Die politici schijnen weer reces te hebben.”

“Ja heerlijk, met vakantie, tot 2 juni knijp ik er even tussen uit. De caravan van stal, inruimen, auto nakijken, is de voortent nog heel, eigenlijk moet de hut gewassen worden….druk!

Ook voor het werk nog even een rapportje, die offerte MOET eruit, schrijf jij even dat voorstel….druk!

Om maar niet te spreken over de mailtjes via de weblog….druk! ”

“Da’s niet druk, Da’s allemaal smoes! Je hebt gewoon geen onderwerpen!”

“Geen onderwerpen? Over de politiek van Nieuwegein? Wat denk je van die vette bezuinigingen of belastingverhogingen die er aan komen? Of van die opgerolde coffeeshops?

Of van al die ID-banen die de gemeente kwijt wil? Noem het maar geen onderwerpen. Alleen….mijn inspiratie verliest het even van al die andere prioriteiten.”

“Intussen slaat de concurrentie toe!”

“Concurrentie?”

“Ja, een webloggende wethouder.”

“Mooi, dat juich ik toe. Geen wartaal, maar digitaal!

Vind ik echt een goed plan, is goed voor de discussie. Politici moeten zich namelijk verantwoorden voor hun standpunten en dat gebeurt te weinig. Ik hoop dat via de sites en logs vragen worden gesteld en meningen worden gegeven. Zoals waarom de stadswachten OP DIT MOMENT nog geen zekerheid krijgen over het doorgaan van hun baan. Of waarom minima toch fors gekort worden door de gemeente. Waarom toezeggingen over het instellen van wijkwethouders niet worden uitgevoerd. Of waarom voorstellen voor verbetering van de positie van minima niet de steun van alle linkse partijen krijgen. Tja, concurrentie is goed, geeft duidelijkheid en houdt iedereen scherp.”

“Nou, dan vraag je toch om al die antwoorden in je weblog?””

“Kan niet, ik ben druk. Na de vakantie, na 2 juni. Ik moet nu eerst nog al die mailtjes van mijn PEN-webmaster beantwoorden, waarom ik mijn log nog niet heb ververst!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk