Vernieuwing onderstation Doorslag

Regiotram Utrecht is begonnen met vernieuwing van het onderstation aan de Doorslag in Nieuwegein bij de Zuidstedebrug. Dit werk wordt door Strukton uitgevoerd en duurt naar verwachting tot april 2016.

Het onderstation is een belangrijk onderdeel in het regionale Utrechtse tramsysteem, dat ervoor zorgt dat via transformatoren wisselstroom wordt omgezet naar 750 volt. Daarmee wordt de bovenleiding op de trambaan met elektriciteit gevoed. Onderstations zijn vanwege de energievoorziening essentieel voor een goed verlopend tramverkeer.
 
Het huidige onderstation is 30 jaar oud en toe aan vernieuwing. Als het werk klaar is, zijn in het onderstation Doorslag de componenten voor laag- en hoogspanning volledig vervangen en in gescheiden ruimtes geïnstalleerd. Het trambedrijf kan door deze vernieuwing sneller en beter preventief onderhoud uitvoeren. Het risico op stroomuitval wordt zo ook verkleind. De stroomkabels zullen bovendien zo worden aangelegd dat het trambedrijf deze efficiënter kan beheren.
 
Omdat een tijdelijk onderstation de energievoorziening overneemt tijdens het werk kan de tram gewoon blijven rijden. Omdat het werk in het gebouw plaatsvindt, wordt niet of nauwelijks overlast voor de directe omgeving verwacht. Alle wegen en fietspaden blijven bovendien toegankelijk en er worden geen parkeerplaatsen afgezet. Het onderstation in Nieuwegein-Zuid komt later aan bod, wanneer daar de trambaan wordt vernieuwd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!