Verhuurdersregister mogelijk van start na de zomer

Het college van B & W bekijkt de mogelijkheid of een verhuurdersregister opgenomen kan worden bij de verhuur van kamers in Nieuwegein. Dit om malafide verhuurders en huisjesmelkers een halt toe te roepen. Dit blijkt uit de antwoorden van het college op schriftelijke vragen van de lokale SP.

Enige tijd geleden stelde de SP schriftelijke vragen naar aanleiding van het rapport ‘In de aap gelogeerd’ waarmee woonoverlast aan de kaak gesteld werd. Het rapport is opgesteld door SP-lid Frans Mulder, woonachtig in de wijk Wijkersloot. Hij ging op onderzoek uit na ervaringen met overlast in zijn eigen straat. De overlast bestond uit parkeerdruk, geluidsoverlast en gebrek aan sociale controle. Leven zonder geluidsoverlast is onmogelijk in en stad als Nieuwegein, maar naar gelang het onderzoek werd  uitgebreid rees het vermoeden dat de gemeente nauwelijks toezicht houdt. Mulder: ‘De gemeente geeft openlijk toe dat ze bewust niet handhaven. Hiermee is een gedoogbeleid ontstaan’. Het handhaven kan de overlast terugdringen, zo vindt de SP in Nieuwegein.

In de vragen de vragen stelde raadslid Frank van den Heuvel voor om een openbaar register aan te leggen waarmee kamerhuurders kunnen worden gecontroleerd of een potentiële verhuurder betrouwbaar is. Deze mogelijkheid wordt nu meegenomen in het beleidsvoorstel dat later dit jaar aan de raad wordt voorgelegd. De nieuwe regels moeten na de zomer worden vastgesteld.

Frank van den Heuvel: ‘Mooi dat dit wordt meegenomen. We zullen erop blijven hameren dat onze wijken leefbaar worden- en blijven. Malafide verhuurders worden stevig aangepakt’.

SP Nieuwegein

Op de foto vlnr: Frans Mulder, Frank van den Heuvel en wethouder Hans Adriani

One thought on “Verhuurdersregister mogelijk van start na de zomer

  1. Linda

    Gemeente moet gewoon handhaven op illegale onderhuur en anders moeten bewoners na niet handhaven (fictieve weigering) bezwaar maken en een schadeclaim indienen wegens gederfd woongenot en waardevermindering woning. De gemeente houdt zich bewust niet aan haar taakstelling. Hiermee wordt zij aansprakelijk nu ze meermaals is verzocht en daarnaast doelbewust de situatie laat voortduren ten voordele van vastgoedbeleggers/investeerders. Zoals inmiddels gewoonlijk bij de gemeente Nieuwegein (zie ook de windmolens) wordt er wederom niet behartigd ten behoeve van haar inwoners). Dit zaakje stinkt. Registers zijn een vorm van schijnhandhaving, zoals de vele inspraakavonden mbt windmolens een vorm van schijnispraak waren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren