Verhuizen naar Utrecht in de winter? 5 tips!

Ga je binnenkort naar Nieuwegein of een andere plek in Utrecht verhuizen? Als je in de wintermaanden gaat verhuizen, bestaat de kans natuurlijk dat het slecht weer wordt of heel koud is. Als dit het geval is op de dag van jouw verhuizing, dan moet je hier rekening mee houden. Maar hoe doe je dat, een verhuizing in de koude wintermaanden goed voorbereiden? Wij hebben wat handige tips verzameld.

Houd het weerbericht in de gaten
In de wintermaanden weet je het nooit met het weer. De zon kan schijnen, maar het kan ook stormen, regenen of sneeuwen. Het is daarom goed om een paar dagen voor de dag van de verhuizing te checken wat voor weer het wordt. Mocht het echt slecht weer worden, dan is het mogelijk om hier rekening mee houden door voor een andere dag of tijdstip te kiezen.

Kleed je warm aan
Worden er lage temperaturen voorspeld? Dan is het slim om jezelf warm te kleden. Trek meerdere laagjes aan als je iemand bent die het snel koud heeft. Kies je voor het dragen van laagjes, dan is het mogelijk om snel even wat uit te trekken wanneer je het wel warmer krijgt. Door jezelf warm te kleden maak je het dragelijker voor jezelf.

Schakel hulp in
Als het weer niet bepaald lekker is, wil je de verhuizing natuurlijk zo snel mogelijk achter de rug hebben. Om dit voor elkaar te krijgen, is het goed om hulp in te schakelen. Vele handen maken tenslotte licht werk. Het is een idee om hulp te vragen van vrienden of familie, maar ook professionele hulp is een mogelijkheid. Er zijn genoeg verhuisbedrijven in jouw regio beschikbaar die jou kunnen helpen met het veilig en snel verhuizen van je spullen. Hoe meer hulp je hebt, hoe beter. Zo sta je er niet alleen voor en is de verhuizing ook op een koude dag zo geregeld.

Houd winterkleding en winterspullen apart
Het is goed mogelijk dat je na het verhuizen niet meteen alle dozen uitpakt, dit doe je op eigen tempo. Als het echter koud is buiten, komen sommige winterspullen goed van pas. Het is daarom belangrijk om dit bij het inpakken apart te houden, zodat je hier niet naar hoeft te zoeken tussen al je verhuisdozen. Denk bijvoorbeeld aan een paar dikke truien, een sjaal, een muts, handschoenen of een ijskrabber.

Pak je elektronicaproducten extra goed in
Om condensatieschade te voorkomen is het goed om wat extra aandacht te besteden aan het inpakken van je elektronicaproducten. Elektronica is gevoelig voor hele lage temperaturen en daarom is het van belang om dit goed en warm in te pakken. Wikkel je producten in extra handdoeken of doe er nog een extra tasje omheen.

Van zoeken naar verhuisbedrijven in Utrecht tot het apart houden van winterse spullen: het zijn allemaal dingen die handig zijn bij een verhuizing in de winter. Met deze tips ben je al een goed eind op weg in de voorbereiding!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk