Verhoging tarieven Huishoudelijke Hulp

Het college van burgemeester en wethouders besloot vorige week de tarieven Huishoudelijke Hulp 1 voor 2016 te verhogen naar € 22,50 per uur. Dit conform het voorbeeldtarief uit de ‘Code verantwoordelijk marktgedrag thuisondersteuning’. Met dit tarief kunnen de gecontracteerde aanbieders hun medewerkers passende arbeidsvoorwaarden bieden.

Het college van burgemeester en wethouders onderschrijft de uitgangspunten uit de ‘Code verantwoordelijk marktgedrag thuisondersteuning’. Dit houdt in dat huishoudelijke hulp ingekocht wordt op inhoud en kwaliteit, zonder concurrentie op arbeidsvoorwaarden. De gemeente Nieuwegein heeft nu een convenant met negen aanbieders huishoudelijk hulp die loopt t/m 2016. Dit convenant is tot stand gekomen door middel van bestuurlijk aanbesteden. In 2016 vindt er een nieuwe aanbesteding voor de huishoudelijke hulp plaats. Hierbij wil de gemeente samen met betrokken partijen de code onderschrijven en toe passen in praktijk.

Op verzoek van staatssecretaris Van Rijn (VWS) hebben vertegenwoordigers van gemeenten, aanbieders en werknemers om de tafel gezeten om tot de ‘Code verantwoordelijk marktgedrag thuisondersteuning’ te komen. Dit om te voorkomen dat inwoners en medewerker de dupe worden van teveel nadruk op een zo laag mogelijke prijs bij de inkoop van huishoudelijke hulp. Deze code biedt een kader om met elkaar het gesprek aan te gaan om de ondersteuning in de thuissituatie op een goede wijze voor cliënt en inwoner te organiseren. De code hanteert zeven uitgangspunten voor verantwoordelijk marktgedrag, namelijk werken vanuit cliëntperspectief, kansen door decentralisatie, gezonde arbeidsmarkt, transparant inzicht reële kosten, dialooggericht aanbesteden, duurzaam meerjarig partnerschap, toepassen en implementeren code.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk