Verdachten babbeltrucs bij tientallen bejaarden voorlopig vast

Drie jonge vrouwen uit Nieuwegein die verdacht worden van het bestelen van tientallen bejaarden blijven op last van de rechter voorlopig vastzitten. De verdachten zouden zich hebben voorgedaan als medewerker van een ouderenbond en zich op die manier naar binnen hebben gepraat bij de slachtoffers. Ze liepen tegen de lamp in Leeuwarden nadat enkele bewoners en ondernemers van de winkels op de Schrans en Verlengde Schrans in Leeuwarden camerabeelden ter beschikking hadden gesteld aan de politie.

Ze zouden bejaarde vrouwen vanuit supermarkten naar huis zijn gevolgd om ze daar een bloemetje aan te bieden. De verdachten werkten in wisselende samenstellingen. Een van hen hield telkens het slachtoffer aan de praat, terwijl de ander juwelen, geld en pinpassen uit het huis haalde, stelt het Openbaar Ministerie.

Er is in totaal twintig keer aangifte gedaan in heel Nederland over de babbeltrucs van deze verdachten. Ook in Nieuwegein sloegen de jonge vrouwen toe. Zij deden zich toen voor als medewerker van de afdeling Wil-Lekstroom. De 23-jarige Cynthia D. en de 27-jarige Valentina N. waren vrijdag aanwezig op de zitting. De 24-jarige Brenda D. zat bij een andere rechtszaak.

De advocaat van Cynthia D. zei dat zijn cliënte “jong, impulsief, verdrietig en van slag is” door alles. Hij wilde, omdat ze zich nog erg jong gedraagt, dat ze onder het jeugdstrafrecht zou vallen. N. wilde vrijkomen uit voorlopige hechtenis. De rechtbank wees alle verzoeken af, omdat de vrouwen doordacht zouden hebben gehandeld en het risico op herhaling groot wordt geacht.

One thought on “Verdachten babbeltrucs bij tientallen bejaarden voorlopig vast

  1. Robertjc

    “jong, impulsief, verdrietig en van slag […]” Hoe durft zo’n advocaat dit stuk vreten zo te profileren. Ik denk inmiddels aan hun slachtoffers: oud, vriendelijk, verdrietig en van slag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren