Veranderingen in de nieuwe Wmo

Door de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015) vinden in 2015 veranderingen plaats voor inwoners die van de gemeente Nieuwegein een persoonsgebonden budget (PGB) voor huishoudelijke hulp ontvangen. Hierover ontvangen zij deze week vanuit de gemeente een brief. Het bedrag van het PGB komt vanaf 1 januari 2015 namelijk niet meer op de eigen bankrekening. De gemeente maakt het bedrag voor de benodigde hulp over naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB gaat dit bedrag beheren en voert de betalingen rechtstreeks uit aan uw zorgverlener(s). Deze landelijke wijziging heet: “Trekkingsrecht PGB”. De SVB stuurt binnenkort ook een brief met meer informatie en wat deze inwoners moeten doen.

Trekkingsrecht PGB’ en zorgovereenkomsten: neem dan contact op het Servicecentrum PGB van de SVB, telefoon (030) 264 82 00 of email pgb@svb.nl.

Andere zaken: belt u dan de gemeente Nieuwegein, tel: 14 030, vraag vervolgens naar het Wmo-loket. Het Wmo-loket bevindt zich in de Stadswinkel van het gemeentehuis. Het Wmo-loket is open op werkdagen van 08.30 tot 13.00 uur en op woensdag tot 17.00 uur. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het Wmo-loket woensdagavond tot 20.00 uur op afspraak te bezoeken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk