Veilig op de fiets in de winter

Fietsen tijdens winterse dagen is voor veel mensen best spannend. Een ongeluk of glijpartij zit in een klein hoekje en deze kans wil je natuurlijk het liefst zo klein mogelijk maken. Je kunt je hier zeker wel op voorbereiden, maar hoe? We hebben drie waardevolle tips zodat je ook deze winter een stuk veiliger op de fiets kunt rijden en wat beter beschermt bent en opvalt in het verkeer.

Een fietshelm
Ookal zijn ze niet verplicht op elke fiets, fietshelmen zien we steeds meer voorkomen op de Nederlandse wegen. Nog niet zo lang geleden werd je een beetje gek aangekeken, maar tegenwoordig is het helemaal normaal. Alleen maar een mooie ontwikkeling, is onze mening, want veiligheid gaat boven alles.

Fietshandschoenen
Tijdens de koude winterdagen is het sowieso fijn om je handen warm te houden op de fiets. Wist je al dat er tegenwoordig zelfs verwarmde handschoenen te verkrijgen zijn? Zo heb je nooit meer koude handen in de winter. Maar de juiste fietshandschoenen kunnen je handen ook goed beschermen tijdens een eventuele valpartij. Als laatste tip bij fietshandschoenen kopen, investeer in goede handschoenen van een goed merk die ook voorzien zijn van een ademende stof, zo krijg je geen last van klamme zweethanden.

Gezien worden
Tijdens de donkere dagen wil je goed opvallen en worden gezien door andere verkeersdeelnemers. Zorg als eerste dat je goede verlichting hebt op je fiets en de reflecterende onderdelen op je fiets aanwezig zijn. Deze zitten verwerkt in de pedalen, op de banden en op de achterdrager. Hiermee val je al goed op in het donker en zullen de meeste je niet over het hoofd zien, maar je kunt nog een stapje verder gaan. Trek bijvoorbeeld een geel of oranje veiligheidshesje aan, hiermee kan niemand meer om je heen, zelfs niet tijdens de meest donkere dagen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk