Scooterrijder verongelukt bij ernstig ongeluk op de Symfonielaan

Maandagavond rond 20.00 uur heeft op het fietspad langs de Symfonielaan een ernstig ongeluk plaatsgevonden. Een scooterrijder schepte een fietser toen hij de tunnel uit kwam onder de A.C. Verhoefweg nabij het Marimbapad. De fietser en de bijrijder van de scooter zijn per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Het is onbekend welk letsel de slachtoffers hebben opgelopen.

Omstanders laten weten dat ‘het serieus mis is.’ Ook de scooterrijder is zwaar gewond. Op het moment van dit schrijven is het ambulancepersoneel bezig met de man achter een scherm. De brandweer heeft dit scherm geplaatst om het zicht weg te nemen voor omstanders. Inmiddels is bekend geworden dat de bestuurder van de scooter, een 22-jarige inwoner uit Nieuwegein, is overleden. Na de botsing met de fietser kwam hij frontaal tegen een boom.

Na de melding kwam veel hulpverlening ter plekke. Naast vier ambulances, een brandweerwagen en veel politie, landde ook de Lifeliner 2 met een traumateam. De politie heeft de weg afgezet en het verkeer naar de Harmonielaan en de Blokhoeve is omgeleid.

De technische recherche doet momenteel onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Tot hoe laat de Symfonielaan en het fietspad afgesloten blijft is onduidelijk.

Het ongeluk trok veel kijkers waarbij zelfs mensen op de trambaan bleven staan nabij het Marimbapad. Ook hier zette de politie de weg af met linten. De politie vraagt eventuele getuigen van het ongeluk zich te melden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk