Veel belangstelling voor de Ouderenhulplijn!

De SOS Telefonische Hulpdienst Utrecht is er 24 uur per dag voor mensen die een gesprek van “mens tot mens” willen. Mensen bellen om uiteenlopende redenen: voor hulp, maar ook voor een gesprek om de eenzaamheid te verdrijven. Zij worden te woord gestaan door professioneel opgeleide vrijwilligers.

Sinds 1 september heeft de SOS Telefonische Hulpdienst in samenwerking met het Fonds Ouderenhulp, de Ouderenhulplijn geopend. De ouderenhulplijn is er voor alle senioren die een vraag hebben, eenzaam zijn, of een advies willen. Sinds de opening van de lijn is het aantal telefoontjes tot recordhoogte gestegen. Blijkbaar voorziet de lijn in een grote behoefte. De gesprekken variëren van behoefte aan het bekende praatje, tot hele concrete vragen over huisvesting, inkomen enz. Onze goed opgeleide vrijwilligers beschikken over een uitgebreide sociale kaart, zodat degene die belt zonodig snel kan worden doorverwezen.

De Ouderenlijn is bereikbaar op het nr. 0900-6080100 voor € 0,05 per minuut.

De Telefonische Hulpdienst is uiteraard ook nog gewoon bereikbaar voor een gesprek van mens tot mens. 24 uur per dag! Telefoonnr. 2943344 tegen lokaal tarief, en het nr. 0900-0767 voor € 0,05 per minuut.

Wie belangstelling heeft voor vrijwilligerswerk bij de Telefonische Hulpdienst Utrecht kan bellen naar 030-2943738.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk