Varende supermarkt naar Museumwerf

Time is Money, de laatste parlevinker van Nederland, is sinds 1 januari 2016 in bruikleen bij de Vreeswijkse Museumwerf. De varende supermarkt uit 1962 is een begrip bij de Nederlandse binnenvaart en het summum van de parlevinkercultuur. Bezoekers van de Museumwerf kunnen sinds kort zelf ervaren hoe schippers en schippersvrouwen vroeger boodschappen deden. Of genieten van de vlaaien waar Wim ook beroemd om is en die hij elke laatste vrijdag van de maand verkoopt vanaf zijn schip.

Eigenaar Wim van Hooren is een bekende in het schipperswereldje. Hij werkt al 44 jaar met het schip, eerst als supermarkteigenaar en sinds hij stopte in 2008 struint hij er de Nederlandse wateren en nautische evenementen mee af om mensen te vertellen over het verdwenen parlevinkersbestaan.

Het schip sluit mooi aan bij de collectie van de Museumwerf, in het bijzonder bij het thema over het leven aan boord. Wim zegt daarover: “Ik zie mijn boot als een mooie aanvulling op de collectie van de Museumwerf. Hij kan museumbezoekers laten zien hoe de schippers vroeger boodschappen deden. Een foto is leuk, maar een boot is veel tastbaarder.”

André van Schie, directeur van de Museumwerf, voegt hieraan toe: “De ‘Time is Money’ stond al vanaf het begin op ons favorietenlijstje. Het is dus geweldig dat die wens nu is uitgekomen! Als parlevinker was de ‘Time is Money’ echt een begrip in de binnenvaartgemeenschap. Nu kunnen we in ons museum een nog beter beeld van het dagelijks leven aan boord laten zien.”

De ‘Time is Money’ is, behoudens evenementen, altijd te zien, en op elke laatste vrijdag van de maand te bezichtigen op de Museumwerf aan de Wierselaan 113 in Vreeswijk. Wilt u meer weten over de laatste parlevinker in Vreeswijk, klik dan hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk