Vanaf 8 december Qbuzz als vervoerder

U-OV is de nieuwe naam voor het openbaar vervoer in Nieuwegein en omstreken. Op de nieuwe website is alles te vinden over de buslijnen, vertrektijden, kaarten en abonnementen die gelden vanaf 8 december 2013. Vanaf die datum zal Qbuzz onder de naam U-OV ook in onze gemeente het openbaar vervoer gaan verzorgen.

U-OV hanteert het motto ‘Schoon voor de regio, gastvrij voor de reiziger’. Schoon voor de regio, omdat Bestuur Regio Utrecht (BRU) voorschreef dat er 155 nieuwe bussen moeten komen die voldoen aan de strengste milieueisen, de Euro 6-norm. Ook komen er drie elektrische bussen. Daarmee krijgt onze regio het schoonste wagenpark van Nederland. Alle bestaande blauwwitte bussen worden vervangen door deze nieuwe bussen, die in de huisstijl van U-OV gaan rijden: heldergeel met donkergrijs. Ook de bestaande gele bussen worden schoner, die gaan rijden op GTL-brandstof (gas-to-liquid), een nieuwe brandstof op basis van aardgas die veel minder uitstoot geeft dan diesel.

Een opmerkelijke verandering is de reisinformatie. Allereerst is er dus de nieuwe website www.u-ov.info, waarin een reisplanner centraal staat. Uniek is bovendien het gebruik van bestemmingskleuren, op bussen, haltepalen, vertrekstaten, kaarten en de website. De bus- en tramlijnnummers blijven gewoon bestaan, maar de delen van de regio krijgen elk een eigen kleur. Daardoor kun je bijvoorbeeld op een druk busstation eenvoudig je bestemmingskleur volgen om alle bussen te vinden die dezelfde richting uit gaan. Zoek je bijvoorbeeld een bus naar De Uithof, volg dan oranje. Op die manier weet de reiziger altijd dat hij of zij de goede kant uit gaat. En elke kleur heeft ook een symbool : een ster, de Domtoren, een koffer, etc. Daardoor profiteren ook kleurenblinden van de nieuwe richtinghulp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren