Update baggeren Gekanaliseerde Hollandsche IJssel

Na het vaarseizoen hervat J.P. Schilder bv op 1 oktober de baggerwerkzaamheden in de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel. Daarmee gaat fase 3 van start. In de zomerperiode tot 1 oktober vinden nog allerlei voorbereidende werkzaamheden plaats. Te denken valt aan het traceren van kabels en leidingen, het opnemen en vastleggen van de situatie van de oevers zowel onder als boven de waterlijn, en inmetingen met een drone.

Voorafgaand aan de start van fase 3 informeert het waterschap omwonenden over de baggerwerkzaamheden. Tijdens een bewonersavond worden zij geïnformeerd over de planning, de overslaglocaties (locatie waar de bagger vanuit de beunbak wordt overgeschept in vrachtauto’s), locaties waar we niet baggeren en krijgen zij de gelegenheid om vragen te stellen. Aanwonenden van de GHIJ ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Baggeren zijwateren
Tijdens het baggeren van de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel (GHIJ) komen we veel zijwateren tegen die in open verbinding met de GHIJ staan. De zijwateren zijn allemaal op diepte gepeild, dat wil zeggen dat gekeken is of dit water voldoende diep is. Alle zijwateren zijn voldoende diep wat betekent dat voldaan wordt aan in ieder geval de minimale diepte (0,60 m) zoals deze in de Keur is opgenomen.

Eigenaren zijn benaderd met de vraag of zij hun water (op eigen kosten) toch willen laten mee baggeren om meer diepte te krijgen. Uit deze inventarisatie blijft een aantal zijwateren over die in het project kunnen worden meegenomen. De aangrenzende eigenaren krijgen hiervan bericht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren