Uniek magazine en expositie over 100 jaar kiesrecht en politiek in Nieuwegein

Onder zeer grote belangstelling werd afgelopen vrijdag de tentoonstelling ‘100 jaar kiesrecht en politiek in Jutphaas-Vreeswijk-Nieuwegein’ geopend. Na de introductie door Hidde van de Kluit, voorzitter van de Historische Kring Nieuwegein, ontving burgemeester Frans Backhuijs uit handen van de dertienjarige, politiek geëngageerde Josephine Lely 33 exemplaren van het speciale themanummer van Cronyck de Geyn, één voor elk van de raadsleden!

De Cronyck en expositie zijn gemaakt door een speciale projectredactie; de meesten vrijwilligers die er heel veel uren werk en onderzoek aan hebben besteed. Het blad staat vol verhalen en anekdotes voorzien van afbeeldingen over 100 jaar lokale politiek.

Burgemeester Backhuijs benadrukte in zijn toespraak het belang van het stemmen voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart en vertelde dat de gang naar de stembus in onze wereld geen vanzelfsprekendheid is. Daarna volgde de feitelijke opening van de tentoonstelling door samen met eindredacteur van de Cronyck en raadslid Renée Blom één van de tentoonstellingsborden aan de kop van de tentoonstelling te plaatsen.

De tentoonstelling is nog te zien in het Stadshuis en bij de bibliotheek De tweede verdieping tussen 9 februari en 30 maart. Het themanummer van Cronyck de Geyn is gratis verkrijgbaar op verschillende punten in Nieuwegein en bij natuurlijk bij de tentoonstelling.

Onze videograaf Bart van Rooijen was ter plekke en maakte bovenstaand videoverslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk