Uitbreiding winkelcentrum Hoogzandveld

Op woensdag 29 april hebben Wouter Kolk, CEO van Albert Heijn, en AH-ondernemer Marcel van der Meer in Nieuwegein de nieuwe en vergrote Albert Heijn in wijkwinkelcentrum Hoogzandveld geopend. Voor Albert Heijn is dit weer een stap in de ombouwoperatie van de C1000-winkels naar Albert Heijn. Voor Hoog-zandveld is het een mijlpaal bij de herstructurering en uitbreiding van het winkelcentrum.

Aan deze herontwikkeling is meer dan 10 jaar gesleuteld. Vanaf 2012, toen initiatiefnemer en C1000-ondernemer Marcel van der Meer en de gemeente Nieuwegein het eens werden over de uitgangspunten, is het snel gegaan. Het plan ging niet alleen over nieuwe m2’s, maar ook over verbetering van de structuur en de uitstraling. In het nieuwe Hoogzandveld is het parkeerterrein flink uitgebreid, het bevoorraden en het parkeren zijn van elkaar gescheiden, het boodschappen-centrum wordt compleet gemaakt door de toevoeging van vier à vijf winkelunits, er is een plein gecreëerd als schakel tussen de winkels en het maatschappelijk trefpunt Buurtplein Zuid en de bestaande delen van het centrum krijgen een grondige face lift.

De opening van de nieuwe Albert Heijn was exact op de dag die meer dan een jaar geleden gepland was. Ook de eerste twee nieuwe winkels, Alexanderhoeve kaas en noten en Volendammer Vishandel Robbert Sier, openden hun deuren voor het publiek. De Vereniging van Eigenaren zal nog voor de zomer een grootschalige opknapbeurt uitvoeren, inclusief nieuwe luifels, waarna de gemeente de openbare ruimte kan afmaken. Ontwikkelaar Caspar Wortmann van Ovidius, die ook verantwoordelijk is voor de verhuur van de laatste twee units: “Dit winkelcentrum wordt de sociale ontmoetingsplaats voor heel Nieuwegein-Zuid. Het heeft een totaal nieuw gezicht gekregen en het is weer fit voor de komende 25 jaar.”

De opwaardering van het gebied Lekboulevard–Hoogzandveld wordt nu heel goed zichtbaar. Er ontstaat een vitaal stuk Nieuwegein, met een multifunctionele Brede School, met zorg en welzijn op één plek in Buurtplein Zuid, een mooi vernieuwd Lotusplantsoen, woningen die antwoord geven op de huidige marktvraag en nu dus ook een herontwikkeld en uitgebreid winkelcentrum.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk