PENTekening: ‘Wortelschieten langs de Laagravenseweg’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. Deze week: Vitras en STMR vormen samen Santé Partners.

De Fietsersbond heeft maandagochtend 15 januari jl. actie gevoerd bij de fietstunnel onder de Laagravenseweg in Nieuwegein. Dat deden ze door wortels uit te delen. De provincie Utrecht, gemeente Nieuwegein en Laagraven Investment willen ter hoogte van de Hornbach een grote ontsluitingsweg met verkeerslichten, om zo de toegankelijkheid van het Liesboschterrein te verbeteren. Maar de Laagravenseweg is ook een hoofdfietsroute, waar dagelijks zo’n twee- tot drieduizend fietsers uit Houten en Nieuwegein gebruik van maken. Zij moeten straks extra wachten bij verkeerslichten. In de woorden van de Fietsersbond, ze zullen wortel schieten. Kijk hier voor meer informatie over dit onderwerp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk