U-pas voor meer minima beschikbaar

De gemeente Nieuwegein heeft de inkomensgrens voor de U-pas verhoogd. Hierdoor komen meer mensen in aanmerking voor de kortingspas. Op vertoon van de U-pas krijgen Nieuwegeinse inwoners met een laag inkomen korting op sportieve en culturele activiteiten. De gemeente vindt het belangrijk dat ook inwoners met een minimuminkomen mee kunnen doen aan deze activiteiten.

De inkomensgrens voor de U-pas is verhoogd van 110% naar 125% van het wettelijk sociaal minimum. Of iemand recht heeft op een U-pas, hangt af van het inkomen. Mensen die gedurende twee maanden of langer een bijstandsuitkering hebben, komen automatisch in aanmerking voor de U-pas. Andere inwoners die leven van een minimuminkomen kunnen zelf een U-pas aanvragen bij het U-pasbureau. Belangrijk daarbij is dat inwoners weten van het bestaan van de kortingspas.

Met korting zwemles of muziekles nemen, sporten, een museum bezoeken of een taalcursus volgen. Dat is één van de vele mogelijkheden van de U-pas. In Nieuwegein zijn tal van U-pasaanbieders. Mensen die minder te besteden hebben, kunnen met de kortingspas gemakkelijker meedoen aan sportieve en culturele activiteiten. Om korting te ontvangen, laten inwoners hun U-pas zien aan de aanbieder van de activiteit.

Alle informatie over inkomensgrenzen, U-pasaanbieders, activiteiten, cursussen en het aanvragen van een U-pas staat op www.u-pas.nl. Ook kunnen mensen voor informatie bellen naar het U-pasbureau op (088) 2030630.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren