Tweede rommelroute en kofferbakverkoop in Fokkesteeg

Op zaterdag 22 september aanstaande, tijdens ‘Burendag’ vindt er in de wijk Fokkesteeg een Rommelroute en kofferbakverkoop plaats. Deze wordt gehouden in verschillende straten, verspreid over de wijk, en duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Deze rommelroute is een initiatief van ‘Bewoners initiatieven Fokkesteeg.’ Wilt u ook meedoen met de Rommelroute in uw wijk? Meld u zich dan aan bij het Bewoners initiatief Fokkesteeg door een e-mail te sturen naar: bewonersfokkesteeg@gmail.com

De organisatie laat weten dat er al 27 verkooppunten aangemeld zijn, verspreid over de drie delen van de wijk. De komende tijd zullen nog meer verkooppunten zich aanmelden, zo verwacht de organisatie. Wanneer het definitieve aantal bekend is zal vanaf De Digitale Stad Nieuwegein een kaartje te downloaden zijn met alle verkooppunten in de wijk. Dit kaartje kunt u hier al zien en is op uw mobieltje gelijk een routeplanner tijdens de dag van de Rommelroute.

In diverse voortuinen, garages, schuren of op parkeerplaatsen zullen de bewoners die dag allerlei tweedehands of zelfgemaakte spullen verkopen. Niet alleen bewoners uit de wijk worden uitgenodigd maar ook bewoners uit andere wijken van Nieuwegein kunnen kijken ofer wat van hun gading bij zit.

Een paar regels: commerciële verkoop of verkoop van eten of drinken mag niet, wel mag u bezoekers iets te eten of drinken aanbieden, gewoon voor de gezelligheid, als u dat wilt (geen verplichting). Ook verkoop op de openbare weg is niet toegestaan.

In 2017, tijdens de eerste Rommelroute werd aan deelnemers gevraagd wat hun dromen voor hun buurt waren. Dit heeft geleid tot drie werkgroepen: aanpak hondenpoepprobleem, veiliger fietspaden en een speellocatie in de Gravenbuurt. Ook dit jaar zal door de organisatie weer gevraagd worden naar dromen voor je buurt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren