Katern

Tweede editie van de ‘Lekrace’ groot succes

Zaterdag 17 september jl. vond voor de tweede keer de ‘Lekrace’ plaats. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de diverse waterscoutinggroepen in de regio. Afgelopen jaar werd dit evenement voor het eerst georganiseerd. Het kamp waarin normaal gesproken alle wedstrijden plaatsvinden werd geannuleerd in verband de Corona-maatregelen. De waterscoutinggroepen wilde graag een alternatief. Dat werd dus de ‘Lekrace’. Dit bleek een groot succes, waardoor het dit jaar opnieuw georganiseerd is!

De ‘Lekrace’ is een lange afstandsrace tussen lelievletten op de rivier de Lek tussen Tull en ’T Waal en Culemborg en terug. Alle mogelijke vormen van voortbeweging die gangbaar zijn in een lelievlet mogen gebruikt worden. Hierbij kan je denken aan zeilen, roeien, wrikken, jagen, enz. Alles is toegestaan behalve het gebruik van een motor of het aannemen van sleephulp.

De waterscouts mochten zelf kiezen of ze starten vanaf het wachtschip van de Vreeswijkse Zeeverkenners of in Culemborg. Ook mogen ze zelf bepalen hoe laat ze starten. De hele route is in totaal 20 kilometer.
Aan de race hebben naast de Vreeswijkse zeeverkenners ‘De Prins Bernhardgroep’ ook de Baracuda, Tekakwitha, JP Coen en de Triton meegedaan met een totaal van 32 lelievletten! De prijsuitreiking is op 18 november. Voorlopig blijven de Zeeverkenners dus nog even in spanning zitten.

Ook leren zeilen bij de waterscouting?
Lijkt het jou ook leuk om te leren zeilen? Kom dan eens vrijblijvend kijken bij één van de opkomsten op zaterdagochtend. Vanaf 7 jaar ben je al welkom binnen de groep! Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op www.prinsbernhardgroep.nl of een e-mail sturen naar:  groepsbegeleider@prinsbernhardgroep.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk