Twee vermiste konijnen

Op dinsdag 11 maart zijn twee konijnen zijn uit hun kooi ontsnapt aan de Sierduif in de wijk Doorslag in Nieuwegein. “Ze zaten samen in een buitenkooi. De avond ervoor heb ik mijn konijnen nog te eten gegeven. Toen ik dat de volgende dag weer wilde doen zag ik dat het hok open stond en de konijnen spoorloos verdwenen zijn. Waarschijnlijk heb ik het schuifje op de kooi niet goed dicht gedaan”, zegt de eigenaresse bezorgd.

Het gaat om een donkergrijs Dwergkonijn Stampertje en een Voskonijn Tessa. Tessa is zwart met een lichtere tekening om haar kopje en aan haar pootjes heeft ze lichter beige haartjes. Beide konijnen hebben half opstaande oortjes.

Konijnen die als huisdier gehouden worden, kunnen zichzelf niet redden want dat zijn ze niet gewend zoals wilde konijnen dat kunnen. Daarom is het belangrijk dat deze dieren snel gevonden worden.

Hebt u deze konijnen zien lopen? Laat het dan Amivedi Nieuwegein weten. U kunt overdag bellen naar 088-0064674 of stuur een e-mail naar nieuwegein@amivedi.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk