Twee inbreker op heterdaad opgepakt in Batau Noord

Vandaag, vrijdagmiddag 26 januari rond het middaguur, heeft de politie van Nieuwegein twee inbrekers op heterdaad kunnen aanhouden. De politie kon de inbrekers op aangeven van een alerte bewoonster kunnen oppakken in de buurt van de Pachtersweide in Batau Noord. De bewoonster zag twee mannen uit een brandgang komen en vertrouwde de boel niet. Hierop werd onmiddellijk de politie gebeld. In een woning aan de Pachtersweide bleek ook daadwerkelijk te zijn ingebroken.

De politie was snel ter plekke na de melding van de bewoonster. Binnen enkele minuten zag de politie één van de verdachten, hij kon direct in de kraag worden gevat. De tweede verdachte zette het op een vluchten maar kon later aangehouden worden. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor procesverbaal en blijven voorlopig vastzitten. De recherche gaat aan de slag met het onderzoek.

‘De afgelopen twee weken zijn al 17 woninginbraken geweest in Nieuwegein. Bij meer dan de helft is het de boeven niet gelukt om binnen te komen vanwege goede sloten en oplettende buren’, zo laat de politie op Facebook weten. De inbraken vinden vooral plaats in de wijken Batau Zuid en Batau Noord, Wijkersloot/Jutphaas en Zuilenstein.

De politie vraagt om verdacht gedrag van personen (al dan niet in auto of op de brommer) direct te melden via 112. Ook kunt u zich aanmelden bij de grootste BuurtWhatsapp van Nieuwegein, beheerd door De Digitale Stad Nieuwegein. Kijk hier voor meer informatie. Inmiddels hebben meer dan 4.500 Nieuwegeiners zich aangesloten op dit netwerk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren