Nieuwegein werkt aan schone lucht

De gemeente Nieuwegein heeft de uitvoering van haar Luchtkwaliteitplan voortvarend opgepakt. Dat concludeert de VROM-inspectie in haar onderzoeksrapport. Op dit moment wordt het huidige Luchtkwaliteitplan geëvalueerd en wordt gewerkt aan een geactualiseerd uitvoeringsprogramma (voor de periode 2011-2014). Naast het hierboven genoemde onderzoeksrapport maakt de gemeente daarbij onder meer gebruik van de berekende en gemeten luchtkwaliteitconcentraties en de resultaten van de onlangs aan het inwonerspanel voorgelegde vragenlijst.
In februari 2008 heeft de gemeenteraad het Luchtkwaliteitplan Nieuwegein vastgesteld. In dit plan zijn diverse maatregelen opgenomen om de lokale luchtkwaliteit te verbeteren. Want de normen voor stikstofdioxide en fijn stof worden op een aantal plekken in Nieuwegein nog niet gehaald. In haar onderzoeksrapport van september 2010 stelt de VROM-inspectie vast dat Nieuwegein een groot maatregelenpakket heeft samengesteld en concludeert zij dat de gemeente de uitvoering hiervan voortvarend heeft opgepakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren