Turks overnamebod op Ballast Nedam

De Turkse bouwer Renaissance Construction wil zijn Ballast Nedam uit Nieuwegein overnemen voor 30 miljoen euro in contanten. De top van het bedrijf aan de Ringwade staat unaniem achter het bod. Dat maakten de twee bedrijven woensdag bekend.

Renaissance wil 1,55 euro per aandeel betalen aan Ballast Nedam. Dat is ruim 29 procent meer dan het noodlijdende bouwbedrijf op 18 mei waard was op de beurs. Een dag daarna werd bekendgemaakt dat Ballast Nedam in gesprek was over een mogelijke overname. Het aandeel Ballast Nedam sloot dinsdag overigens op 1,65 euro.

Mocht de overname doorgaan, dan steekt Renaissance nog eens 30 miljoen euro in de Nieuwegeinse bouwer. De manier waarop die kapitaalinjectie wordt gedaan staat nog niet vast.

Beide bouwers maakten ook een aantal niet-financiële afspraken. Zo is overeengekomen dat Ballast Nedam juridisch zelfstandig blijft met het hoofdkantoor en centraal management in Nederland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren