In het zonnetje vanuit Polen

De afgelopen week kwam op onze redactie een e-mailtje binnen van Michel Fonteijn uit Polen. Of wij Margreth en Joop van Loveren in het zonnetje konden zetten. Maar natuurlijk kunnen wij dat Michel! Michel is de broer van Margreth.

Margareth en Joop van Loveren

Margreth (72 jaar) en Joop (77 jaar) zijn vandaag (19 oktober 2023) 50 jaar getrouwd. Dat is wel bijzonder en dat zal komend weekend gevierd worden. Bijzonder is dat zij elkaar hebben leren kennen bij de ouders van Margareth. Joop was daar vroeger in ‘de kost’ en de vlam sloeg al gauw over waarna zij, 50 jaar geleden dus gingen trouwen.

Nog bijzonderder is dat Margreth en Joop al heel lang vrijwilliger zijn bij JSV Nieuwegein. Al vanaf 1986 toen de voetbalvereniging nog op Blokhoeve zat. Joop is in december 2022 gestopt vanwege wat gezondheidsproblemen en Margreth doet daar, na 35 jaar, nog steeds de financiële administratie. Wat een energie! Beter gezegd, wat een uithoudingsvermogen of nog beter: wat trouw!

Vrijwilligerswerk
Joop toonde vooral buiten zijn liefde voor JSV. Hij zorgde voor een schoon terrein, stond bij de pantry om iedereen op weg te helpen naar de kleedkamers, zette alle cornervlaggen op het veld en haalde ze ook weer van het veld af en zorgde er wekelijks voor dat de lijnen getrokken werden.

Waar Joop buiten was, was Margreth vooral binnen te vinden. Misschien is dat wel het middel om het 50 jaar met elkaar uit te houden! Margreth deed de administratie, draaide bar diensten, was penningmeester, altijd aanwezig op het wedstrijdsecretariaat, ontving het bestuur van de tegenstanders van JSV 1 en zat in de activiteiten commissie, waar zij o.a. sinterklaasfeesten voor de jeugd organiseerde.

Wat een energie! Daarom nu lekker in het zonnetje samen en komend weekend is het feest, dubbel feest als het aan onze redactie ligt. Dubbel trouw!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk