Tunnelkunst maakt meer tunnelkunst

In het kader van het 50-jarig bestaan van Nieuwegein vinden verspreid door de stad meerdere evenementen plaats. Er zijn eenmalige evenementen en er zijn evenementen die langere tijd in beslag nemen. Daarnaast zijn er evenementen met een blijvend karakter.

Zo wordt er onder leiding van de Nieuwegeinse kunstenares Carin Sleurink in de Noordstedetunnel gewerkt aan een groot(s) kunstwerk waarin persoonlijke herinneringen van (ex-)Nieuwegeiners worden verwerkt.

In een andere tunnel, de Kolfstedetunnel, is deze zomer onder leiding van Jan is de Man gestart met een op grafitti gebaseerd kunstwerk. Deze kunstenaar leerde daar in eerste instantie burgemeester Frans Backhuijs de fijne kneepjes van de streetart. Daarna waren de leerlingen van het Anna van Rijn College aan de beurt om, onder leiding van Jan is de Man, met hun kunstuitingen het grauwe beton te doen verdwijnen. En reken maar dat je dan wat krijgt. Meerdere stijlen in meer-dere kleurstellingen maken een kleurrijk geheel.

Naar de mening van sommigen is het allemaal te kleurrijk. Teveel van het goede. Te druk. Te bont…

Maar volgens andere Nieuwegeiners is het juist prachtig. En nodigt deze kunst uit tot nieuwe kunst. In de geachten van deze Nieuwegeiners is Wall of Fame een heel inspirerend geheel. Zo iemand is Manou Tomassen. Onderweg naar City neemt ze altijd de Kolfstedetunnel. En ineens wist ze het: ‘Dit is schitterend, zo inspirerend, zo gaaf’. Ze zag meteen welke mogelijkheden deze grafitti-explosie haar als beginnend fotograaf bood.

Ze wees haar vriend Puhrahnoia op de tunnelkunst en vroeg hem of hij het goed zou vinden wanneer zij in de tunnel met zijn dochter Skylar een fotoshoot zou  doen. Puhrahnoia en zijn dochter waren meteen enthousiast. En zo geschiedde. Het resultaat van deze fotoshoot, althans een deel daarvan, vind je op deze pagina.

Over Manou Tomassen
Manou fotografeert sinds twee jaar. Noemt zichzelf een hobbyfotograaf en/of beginnend zelfstandig fotograaf. Haar werk is te zien op www.instagram.com/thanoukie en sinds kort op haar eigen website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren