Tumultueuze bijeenkomst over hoogspanningsmast

Het was een tumultueuze vergadering afgelopen vrijdagavond in de Lantaern aan de Herenstraat. De gemeente Nieuwegein hield daar een informatie avond over de verplaatsing van de hoogspanningsleidingen die lopen van Huis de Geer – Blokhoeve en de wijk Galecop. Er waren ruim honderd belangstellenden aanwezig.

Vanaf de opening van de bijeenkomst kon de gemeentewoordvoerder nauwelijks zijn geplande verhaal kwijt, er werd door bewoners continu geïnterrumpeerd, de avond was één groot vraag en antwoord spel, vaak emotioneel. Naast de inleiding van het wat, hoe en waarom de hoogspanningsleiding weg zou moeten, was het de bedoeling dat bewoners zich met een stemkastje zich uit zouden spreken wat in hun ogen het beste tracé zouden al of niet ondergronds en of dat met compenserende woningbouw moest gebeuren. Hiertegen waren veel protesten. Het kwam er kort door de bocht op neer, dat het de bewoners een zorg zou zijn waar de leiding ondergronds zou moeten lopen, als het parkje Huis de Geer maar niet bebouwd wordt. ‘Dit geeft meer verkeer, meer asfalt, meer fijnstof, meer autoblik en meer toegangswegen en dit alles brengt ook onveiligheid met zich mee,’ zoals een bewoner verwoordde.

Ook was er onvrede over het feit dat Galecop al de toezegging had dat er op de vrijkomende strook niet gebouwd gaat worden. ‘Dat het de bewoners van Blokhoeve niet interesseert dat er in park Huis de Geer gebouwd gaat worden,’ zoals een bewoner beweerde, is niet terecht. Ook bewoners van Blokhoeve zijn blij met het beetje groen dat er naast hun wijk nog is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk