Katern

Training JSV-1 en O23 van start gegaan

Afgelopen zaterdag is de training van start gegaan van het eerste elftal van JSV op Sportpark Galecop. Henri Berghoef mocht na een half jaar dan eindelijk met zijn nieuwe JSV-1 team gaan trainen. De afgelopen maanden gingen vele uurtjes werk zitten in het bezoeken van wedstrijden en gesprekken met potentiële nieuwe spelers en bestaande spelers bij JSV. Ook het team (onder) O23 maakte acte de présence.

In alle vroegte draait de poort van het voetbalcomplex op Galecop om 09.00 open. De ballen zijn net geleverd en konden direct worden opgepompt. Terwijl Henri vast de eerste oefeningen uitzeete kwamen de eerste spelers binnen. Veel nieuwe gezichten van o.a. VVIJ en Vreeswijk moeten met de 8 spelers uit de basis van vorig seizoen die zijn gebleven, de weg terug omhoog weer gaan vinden.

Het boek van het afgelopen teleurstellende seizoen is dicht, de hoop op een mooi komend seizoen hangt boven het veld, met het nodige realisme maar zeker toch ook optimisme. Kevin Jupijn is gebleven bij het eerste team en volledig hersteld van zijn schouderblessure. Ook hij kijkt uit naar het komende seizoen.

Discipline is nu belangrijk, net als het werken aan de (basis-)conditie. Dus op tijd op de training en werken, hard werken. Na een pittige warming-up begonnen de mannen zaterdag met een partijvorm om elkaar wat beter te leren kennen en aan te voelen. Want dat er de komende weken hard gewerkt moet worden aan het smeden van een nieuw team mag duidelijk zijn met zo veel nieuwe gezichten. Henri houdt samen met assistent Bjorn van Muylwijk en O23 trainer Remco Sandbrink het tempo van de training hoog, terwijl keeperstrainer Remy Snel de 3 keepers onder handen neemt. Een luxe die afgelopen seizoen niet altijd vanzelfsprekend was.

De training werd afgesloten met een laatste grote partijvorm en nog een paar pittige grond- en buikspier oefeningen. Na de lunch werden de tassen en de nieuwe shirts voor het komende seizoen door leider Vincent Diepstraten uitgedeeld. De laatste aanwinst voor het team betreft ook een oude bekende. Hans van de Scheur is terug als vaste grensrechter en samen met hem kijkt JSV uit naar een mooi seizoen in de 3e klasse.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk