Top 3 visies herontwikkeling fortterrein Overeindseweg

De drie meest inspirerende visies voor herontwikkeling van het fortterrein aan de Overeindseweg zijn geselecteerd. Met deze eerste selectieronde komt de nieuwe toekomst voor het bijzondere terrein een stap dichterbij. De komende twee maanden krijgen de inschrijvers de gelegenheid om hun visie uit te werken tot een concreet plan. Met de verkoop van het fortterrein zorgt de gemeente in samenwerking dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie met de daarbij behorende forten en overige complexen publiek toegankelijk wordt.

In oktober kondigde de gemeente de verkoop van het fortterrein aan de Overeindseweg aan. De verkoop gebeurt via openbare inschrijving. De vraag van de gemeente naar creatieve ideeën voor herbestemming van het fortterrein leverde twintig visies op. Een selectiecommissie heeft de ingediende visies zorgvuldig beoordeeld. De top 3 inschrijvers wordt gevormd door aannemingsbedrijf Jos Scholman uit Nieuwegein, architectuurbureau Sluijmer & Van Leeuwen uit Utrecht en communicatiebureau ID310 uit Houten.

De genoemde bedrijven worden uitgenodigd om hun visies in een concreet plan uit te werken. Na indiening kiest de selectiecommissie uit deze drie plannen het winnende plan. Eind april maakt de gemeente de winnende inschrijver bekend. In juli krijgt het fortterrein een nieuwe eigenaar en wordt het winnende plan gerealiseerd.

‘Met een nieuwe functie voor het fortterrein wordt het prachtige gebied van de Hollandse Waterlinie toegankelijk voor publiek. In combinatie met de nieuwe fietsbrug komt de beleving van de forten dichterbij’, aldus wethouder Johan Gadella. In de toekomst moet de samenwerking met private partijen nog meer gaan leiden tot verrassende herbestemmingen van forten, recreatieve activiteiten en de herkenbaarheid van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, zodat ook toekomstige generaties van het unieke en landschappelijke erfgoed kunnen genieten. Filmpje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren