Toen & Nu: ‘De Mendes da Costalaan’

In de rubriek ‘Toen & Nu’ blikken we terug en kijken we naar vandaag. Maar we hebben ook de rubriek ‘De oude ansichtkaarten.’ En wat dacht u van de rubriek ‘De Oude PEN’, hier behandelen we al jaren de historie van de gemeente Nieuwegein.

Vandaag een foto van Toen uit Jutphaas, Nu Nieuwegein. Het gaat om een foto uit juli 1969 en is een gezicht op een bouwrijp terrein aan de Mendes da Costalaan. Een heerlijk vergezicht waar de bewoners Toen veel ruimte hadden. Kinderen nog konden ravotten op het gras en ….. ziet u op de foto van Toen net achter de lantaarnpaal een wit tentje? Zouden ze daar ook geslapen hebben op ‘camping Mendes da Costalaan?’

Nu is het volgebouwd. Het gezondheidscentrum Mondriaanlaan ziet u niet. Dat hoeft ook niet want die is sinds afgelopen maandag verhuisd naar het Gezondheidshuis de Componist aan de Diepenbrocklaan. Naar verluid komt Nu op die plek een Hospice, de tweede in Nieuwegein.

Al met al een mooi plaatje! Ben toch nieuwsgierig of tussen die bomenrij op de foto van Toen een weggetje schuilt. En waar zou die Toen naartoe zijn gegaan? Wie was Mendes da Costa? Dat leest u in de rubriek ‘De straat.’ Klik maar hier. Zo is het circeltje weer rond.

Heeft u zelf een leuke foto van Toen? Stuur deze dan met uw verhaal naar onze redactie. Wij gaan dan kijken hoe het Nu is. E-mailen mag naar: redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk