Brainbox slotact op Galepop VIII

Op zaterdag 7 april wordt voor de achtste keer het Galepopfestival georganiseerd. Na de succesvolle zevende editie, met een volledig uitverkochte sporthal Galecop aan de Aert de Gelderhage 7, is het festival toe aan nieuwe uitdaging. Door de samenwerking met Poppositie Nieuwegein heeft de organisatie financiële ruimte gevonden het festival een nieuw gezicht te geven. Behalve drie regionale bands is de organisatie er in geslaagd een Nederlandse topact op vast te leggen: de band Brainbox zal rond 23.30 uur het festival afsluiten. Vanzelfsprekend gebeurt dit onder de bezielende leiding van boegbeeld Kaz Lux.

De karakteristieke zanger wordt anno 2012 op het podium omringd door de gitaristen Rudy de Queljoe en Mick Heine, bassist Cees van der Laarsse en drummer van het eerste uur Pierre van der Linden. Brainbox maakte vanaf eind zestiger jaren grote indruk met een stijl die het midden houdt tussen (blanke) blues, psychedelica en pop. Nummers als ‘Down Man’, ‘Dark Rose’, ‘The Smile’, ‘Summertime’ en ‘Sea of Delight’ gelden als onbetwiste klassiekers. Nadat Kaz Lux de groep begin 2010 nieuw leven heeft ingeblazen, treedt Brainbox weer veelvuldig op in een herkenbare bezetting. Daarnaast heeft de reünie in de cd ‘The 3rd Flood’ geresulteerd. De band zal behalve nieuw repertoire vanzelfsprekend ook de “oude hits” ten gehore brengen.

Het Galepopfestival begint op 7 april om 20.30 uur met een optreden van de IJsselsteinse band One after 909. Deze Beatlescover band heeft met hun optreden in Liverpool de nodige indruk gemaakt en de organisatie is dan ook uitermate content dat deze band het festival komt openen. Vanaf 21.30 uur is het podium voor de band ”Change”, een energieke allround coverband uit de omgeving Utrecht met een uitgebreid pop/disco/rock repertoire. De band bestaat uit 5 getalenteerde muzikanten die van iedere gelegenheid een spektakel kunnen maken waarbij iedereen uit zijn dak kan gaan. Out of Time zal op Galepop VIII niet ontbreken. Deze (huis)band zal het laatste optreden voor aanvang van de slotact verzorgen. Kaarten kosten € 10,00. Kaarten reserveren kan via: janvanommen@zonnet.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk